MÅNDAG 10 FEBRUARI 2020 · ”Steveano” maskerar sig som jultomte för att komma Marlena nära på sjukhusets julfest. Ciara hittar ett sätt att besöka Ben i fängelset. Kayla erkänner att hon inte kan glömma Steve.

Ciaras julkupp

Ciara vet att hennes farfar vakar över henne som en hök och det har försvårat hennes möjligheter att besöka Ben i fängelset. Men hon måste förstås träffa sin älskade under julen, och därför beger hon sig till fängelset för att till synes träffa Will, medan Marlena bokar ett möte med sin före detta patient Ben. När alla är samlade i besöksrummet kan Ciara och Marlena byta plats med varandra. Ben beklagar verkligen att hans flickvän måste uppoffra sig på det här sättet. Hon borde fira släkt med jul och vänner. Förhoppningsvis blir nästa jul bättre – om Ben får uppleva den över huvud taget och inte blir avrättad inom kort. Marlena blir besviken när Will berättar att han har bett Sonny om skilsmässa, för att låta honom finna lyckan med Evan. Kate blir irriterad när Sonny kommer till sjukhusets julfest i sällskap med Evan. ”Varför visar du dig på stan med den där mannyn när Will försöker rädda ert äktenskap?” fräser hon. Sonny ger henne svar på tal och förklarar att Will har gett honom en skilsmässa i julklapp – och alltihop är farmor Kates fel.

Julminnen vaknar till liv

Steve Johnson är officiellt ett avslutat kapitel i Kaylas liv och hon har gått vidare med nya kärleken Justin, men julen var en viktig högtid i hennes förhållande med Steve och nu kommer en massa starka känslor forsande tillbaka. Hur kan hon gå vidare när så många frågetecken kvarstår – var tog han vägen? Varför slutade han älska henne, eller gör han det fortfarande? Roman tror att tiden läker alla sår, även om hon inte får svar på alla sina frågor. Nu är det jul och Roman ska återigen klä ut sig till tomte och dela ut julklappar till de sjuka barnen på sjukhuset. Men när han går upp till sitt rum för att byta om är tomtedräkten spårlöst försvunnen. Vart har den tagit vägen?

Vem är skumtomten?

Förklaringen får vi när ”Steveano” dyker upp på sjukhuset maskerad som jultomten – med den dolda avsikten att komma Marlena nära. Kayla studerar honom noga när han delar ut julklappar till barnen och tycker att han ser väldigt bekant ut. Senare kommer Roman till sjukhuset och ber om ursäkt för sin sena ankomst, till allas förvåning eftersom de trodde att han redan hade varit där. Samtidigt är skumtomten på väg att smyga in till Marlenas kontor, när Kayla dyker upp och stoppar honom. ”Steve, är det du?” utbrister hon chockat!

Nästa avsnitt
✓ Kayla följer efter ”Steveano” och konfronterar honom.
✓ Marlena hittar en mystisk julklapp i sin handväska.
✓ Hattie ber Roman om en tjänst.
✓ Xander ger Sarah en speciell julklapp.

Lämna en kommentar