FREDAG 29 NOVEMBER 2019 · Ett magiskt timglas tar oss ett år framåt i tiden. Eric får veta att Sarah är gravid. En kvinna hittas död!

Eric får veta

Föreställ dig att du vaknar en dag och upptäcker att du har sovit – i ett helt år! 😮 Svindlande tanke, men det är precis vad som händer en av våra vänner i dag. Först måste vi avhandla en annan stor och efterlängtad händelse. Eric sitter i sjukhuskapellet och ber en bön när Kristen plötsligt dyker upp och sätter sig bredvid honom. Som ett led i hennes nya projekt att bli en bättre människa, ingår det att vara helt ärlig med sina medmänniskor. Hon vet hur gärna Eric skulle vilja bli pappa och därför måste hon avslöja att Sarah är gravid med hans barn! Eric tar förstås beskedet med en stor nypa salt eftersom Kristen är en obotlig lögnerska, men tänk om det stämmer? Bäst att göra en liten faktakoll. Samtidigt är Sarah på väg att lämna stan när Nicole stoppar henne i dörröppningen och avslöjar att hon har sett provresultatet som bekräftar att Sarah är gravid. En skärrad Sarah får veta att Eric fortfarande inte är informerad och Nicole går med på att bevara hemligheten. Problemet är att det finns andra som vet – som Xander och Dr. Rolf. Damerna hoppas att det åtminstone ska stanna där, men blir varse om annat när Eric plötsligt dyker upp och kräver ett ärligt svar från Sarah – är hon gravid med hans barn? Sarah gör ett sista desperat försök att bluffa sig ur situationen, men Nicole inser att loppet är kört och erkänner att det är sant. Han ska bli pappa!

En kvinna hittas död

Vår hjärntvättade prinsessa är precis på väg att kväva sin kusin Jennifer till döds med en kudde, när Ciara dyker upp och avbryter hennes planer. Hon skulle förstås bara puffa upp kudden lite åt komatösa Jennifer. ”Hope” ser till att schasa iväg Ciara och gör sen ett nytt försök att tysta Jennifer för gott, men den här gången blir hon avbruten av telefonen. Rafe vill att hon kommer till polisstationen ögonaböj och tittar på lite övervakningsbilder från restaurangen där Jennifer störtade från balkongen. Hope försöker intala honom att det måste ha varit en olyckshändelse, men vår uppmärksamme detektiv ser skuggan av en annan människa på balkongen. Tydligen var inte Jennifer ensam och det innebär att hon kan ha blivit knuffad. Samtidigt inser Ben att Ciara är utsatt för fara så länge som hans galna syster går lös, så därför ordnar Rafe plats åt dem båda på ett skyddsboende. Men innan de hinner lämna stan kommer Ben hem och gör en skrämmande upptäckt – grindstugan är vandaliserad och en död kvinna (som han förmodar är Ciara) ligger död under all bråte!

Magiska timglaset

Jack är helt uppgiven efter att ha letat hela natten efter USB-disken som kan ha kostat Jennifer livet. Han förklarar sin teori för John och Marlena – att Dr. Rolf ville ha tillbaka sin hårddisk och kanske knuffade Jennifer från balkongen. Det värsta är att inte veta om eller när hans älskade kommer att vakna från koman. John vet förstås precis hur det känns, eftersom han gick igenom samma pers när Marlena låg i dvala. John brukade trösta sig med att vända upp och ner på ett stort timglas och inbilla sig själv att när sanden har runnit klart, så skulle hans fru vakna. Till slut gjorde hon det också. Jack lånar timglaset och det visar sig ha samma magiska effekt när det gäller Jennifer. Plötsligt vaknar hon från sin koma, omtöcknad och förvirrad förstås, och undrar hur länge hon har sovit. Jacks svar kommer som en chock för både henne och oss tittare: ”Min älskade, du har sovit i ett helt år!” Det vore nästan roligt om det var ett skämt, men vår blå ruta här nedanför ↓ avslöjar att Jacks påstående är på riktigt i allra högsta grad!

Nästa avsnitt
✓ Välkommen till livet i Salem – ett år senare.
✓ Jennifer återförenas med Abigail och JJ.
✓ Sarahs babydrama tar en oväntad vändning.
✓ Ett oväntat dödsfall avslöjas.

En kommentar

  1. Så spännande.. Men så mycket om med Saras graviditet, Så blir väl Nicole lämnad ensam.

Lämna en kommentar