PLAYDAYS · Sommaren är här och för många innebär det extra ledighet med sol, bad och avkoppling – och ett perfekt tillfälle att njuta av sin favoritsåpa! Om du är en nytillkommen tittare eller bara inte har hängt med på ett tag, bjuder vi här på en snabbguide till allt som pågår i Salem just nu så att du kan hoppa in i handlingen på nolltid!

Vem mördade Deimos?

Skurken Deimos Kiriakis var hatad av alla och orsakade så mycket elände för våra vänner i Salem att någon av dem slutligen fick nog och satte stopp för honom permanent. Han var efterlyst av polisen efter att ha framställt och sålt den dödliga drogen Halo i stan, men gick under jorden och planerade sin hämnd. När Salem bjöd in till fest i en tjusig herrgård, smög Deimos dit och förgiftade sina fiender med en ny drog som fick dem att bete sig underligt. Synden straffade sig själv när kvällen slutade med att Deimos hittades knivhuggen till döds i festlokalen. Eftersom gästerna var drogade och knappt minns något från kvällen, har det blivit en svår uppgift för polisen att lösa mordmysteriet. Sonny Kiriakis blev häktad när han erkände att han hade suddiga minnesbilder av att han stod lutad över Deimos döda kropp med en kniv i handen. Samtidigt har ett foto hittats som tyder på att Chad DiMera är mördaren. Och det har visat sig att Victor Kiriakis tog hem sin kriminelle brorson Xander för att döda Deimos. Frågan är om någon av dem är skyldig, eller om mördaren är den vi minst anar?

Olycklig kärlek

Chad och Abigails kärlek har överlevt en psykopatisk ex-fästman, mental ohälsa och till och med döden. Förra julafton fick Chad sitt livs största julklapp när hans dödförklarade fru plötsligt uppenbarade sig i deras hem. Hon hade inte omkommit i flygplansolyckan ändå, utan fejkat sin egna död under tiden som hon återhämtade sig från en psykisk kollaps. Parets återförening blev ingen dans på rosor, eftersom Chad vid det här laget hade hunnit gå vidare med livet och förälskat sig i Gabi Hernandez. Även om Chad ville reparera äktenskapet med Abby och förnya deras äktenskapslöften, insåg Abby att hans känslor för Gabi var för starka för att förnekas och paret bestämde sig för att ta ut skilsmässa. Abby sökte tröst hos sin vän Dario, som till slut övertalade henne att gifta sig med honom för att förhindra att han blev utvisad från landet. Darios frustration över att Abby inte besvarade hans känslor växte sig starkare och han hotade att avslöja Chad som Deimos mördare om hon inte stannade kvar i äktenskapet. Abby räddade Chads liv genom att kasta sig framför en bil som försökte köra på honom, men hamnade själv på sjukhus med allvarliga skador. Händelsen tvingade Chad till en viktig insikt – att Abby är hans livs stora kärlek. Kommer Chad och Abby att få ett lyckligt slut, och vad ska hända med Gabi egentligen? Det ser vi när historien fortsätter i sommar!

Dubbeltrubbel

Anjelica Deveraux återvände nyligen till Salem för att hämnas på sin fiende Adrienne Kiriakis, genom att ta över hennes dagstidning Spectator. När planen misslyckades, tog Anjelica kontakt med Marlenas identiska dubbelgångare Hattie Adams och föreslog ett samarbete. Hattie är nyligen frigiven från fängelset, där en av hennes medfångar var Adriennes dubbelgångare Bonnie Lockhart – som Anjelica vill förväxla med varandra så att Adrienne hamnar bakom galler, medan Bonnie tar över hennes liv i Salem och hjälper Anjelica att återförenas med sin gamla kärlek Justin. Samtidigt blir Marlena drogad och kidnappad av Hattie, som tar över hennes liv i Salem och försöker förföra Roman Brady, medan den riktiga Marlena blir inlåst på psyket! Medan de falska damerna orsakar kaos i Salem, inser John Black att något inte stämmer och börjar nysta i sanningen – kan han rädda sin älskade Marlena innan det är för sent?

Sådär! Det är allt du behöver veta innan du dyker ner i Våra bästa års värld av intriger. Du vet att du vill! Avsnitten hittar du som vanligt på Playdays och de går bra att se i TV-soffan, datorn, mobilen… eller varför inte ta med surfplattan ut i hängmattan eller till stranden? Vi önskar en härlig såpasommar och mycket nöje! ☀

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.