UPPDATERING · Den soliga sommaren börjar lida mot sitt slut och det är dags att återgå till vardagen med jobb eller skola igen. Men innan vi säger adjö till den sköna ledigheten, tar vi en titt på intrigerna som har skakat om Salem på sistone!

Will lever!

Figurer som återuppstår från döden är knappast något nytt fenomen i Salem, men när Will Horton blev strypt till döds av Ben Weston för ett år sen, verkade det faktiskt helt omöjligt för honom att komma tillbaka. Därför var vi nog många som satte kaffet i halsen när Ben våldgästade de båda brudparen Abby och Chad, samt Sonny och Pauls, dubbelbröllop med ett osannolikt påstående att Will fortfarande levde. Nyheten nådde fram till allas vår favorit Sami Brady i Europa, som åkte raka vägen hem för att utreda om hennes sons död bara var en avancerad komplott. Historien tog en ny vändning när det avslöjades att Susan Banks låg bakom Wills “återuppståndelse.” Hon hade anlitat familjen DiMeras galne vetenskapsman doktor Rolf för att väcka den unge mannen till liv igen och inbilla honom att han egentligen var hennes son – EJ DiMera! Förvirringen var total när Will försökte smälta att han kan ha varit gift med sin egna mamma, men till slut rätades alla frågetecken ut och vi kunde konstatera att Will fortfarande är Samis son, Sonnys make och Ariannas pappa – även om han inte minns det själv!

Ett ödesdigert snedsteg

Under sitt besök i Salem hann Sami även med att orsaka lite kommande problem i förhållandet mellan Hope och Rafe. Efter ett bittert gräl där Hope uttryckte att hon har problem med att lita på män, och Rafe kände att han aldrig skulle kunna leva upp till samma status som hennes ex-man Bo, sökte Rafe tröst hos sin exfru Sami och de hamnade i säng med varandra. Dagen därpå återförenas Rafe med Hope igen och löste alla problem, men vi kan nog räkna med att hans snedsteg med Sami kommer att orsaka ringar på vattnet i kommande avsnitt!

Ett skott i mörkret

Vi som älskar Våra bästa år är vana vid att behöva tänja på gränserna för vår verklighetsuppfattning, men nyligen inträffade en händelse som lika gärna kunde ha varit baserad på en tragedi från verkligheten. Polisassistent JJ Deveraux avfyrade sitt skarpladdade tjänstevapen mot någon som han trodde var en beväpnad skurk, men som i själva verket var autistiske Theo Carver som höll i en leksakspistol. Det hela började med att Kate bad Theo om hjälp att utreda ett dataintrång mot DiMera Enterprises och spåren ledde till en byggnad där Theo gjorde inbrott för att avslöja skurkarna. På väg därifrån blev han ertappad av JJ som sköt två skarpa skott i mörkret. Nu ligger Theo i koma på sjukhuset och kämpar för sitt liv och händelsen riskerar att förstöra den livslånga vänskapsrelation som familjerna Carver och Horton har delat, samt orsaka ett psykiskt lidande för JJ som försöker bearbeta ångesten över att han kan ha dödat en av sina bästa vänner.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.