EJ:s politiska ambitioner väcker stor ilska. John blir anklagad för brottslighet och Rafe måste anhålla honom. Daniel vill veta om Jennifer fortfarande har känslor för Jack.

dool-11684_ny

Chock och upprörda känslor uppstår på stadsfesten när EJ ber om folkets uppmärksamhet och avslöjar sina avsikter att bli Salems nästa borgmästare. Hans plattform ska bli att marknadsföra nyskapande affärsverksamheter, som Chad och Wills internetprojekt i skolan. EJ föreställer sig ett Salem utan droger, prostitution och våld (trots att det är hans familj som ligger bakom de flesta av de problemen) som har präglat staden den senaste tiden under Abes regim. När EJ är klar med sitt tal och kliver ner från podiet, blir han genast omgiven av intresserade reportrar, som helt glömmer bort att Abe också skulle hålla ett tal. Lexie blir rasande på sin bror för att han stal uppmärksamheten från EJ och fräser ilsket att hon inte tänker acceptera några fulknep. Stefano kommenterar att hans dotter har ett hett temperament och brås mer på familjen DiMera än vad hon vill erkänna. Samtidigt blir Nicole intervjuad om EJ:s hjältemodiga insats när Gus tog henne som gisslan. Nicole konstaterar att han räddade hennes liv, men senare klargör hon för EJ att hon vägrar spela någon roll i hans valkampanj. Både hon och resten av Salem undrar vad EJ har för syfte med sina politiska ambitioner, men själv hävdar EJ att han bara vill göra Salem till en bättre stad att leva i och återställa familjen DiMeras dåliga rykte.

Bo och Hope är bekymrade över det mystiska kontoutdraget de hittade. De förmodar att kontot tillhörde Alice och att hon var utsatt för utpressning av någon. De frågar Maggie om hon känner till att Alice hade några hemligheter, men Maggie hävdar att Alice var öppen som en bok. Hope tror inte att det stämmer och är besluten att gå till botten med det här.

John får oroväckande e-post meddelanden till sin mobiltelefon och varnar Marlena för att problemen hopar sig fortare än de hade trott. De bestämmer sig för att berätta sanningen för Abe och Roman. Samtidigt blir Maggie överraskad när Victor friar till henne. Hon är precis på väg att ge honom sitt svar, när de blir avbrutna av det tumult som uppstår när Rafe och polisen konfronterar John och arresterar honom för försäkringsbedrägeri och förskingring av stadens pensionsfonder. Det är samma fall som Austin blev ombedd att utreda.

Jennifer är uppgiven och gråtfärdig efter Jacks överraskande återkomst. Hon erkänner att hon fortfarande har känslor för Jack, eftersom han är pappan till hennes två barn, men hon lovar bestämt att hon vill ha en framtid med Daniel. Hon bryter ihop i Daniels tröstande famn. Samtidigt blir Jack konfronterad av Adrienne som kräver att få veta varför han inte har hört av sig till sin familj på flera år. Vi får inte höra Jacks förklaring, men Adrienne ser chockad ut när hon får veta sanningen och tycker att han måste berätta det för Jennifer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *