ONSDAG 28 NOVEMBER, 2018 · Gabi försvarar sig när hon blir anklagad från flera håll. Ben och Ciaras kyss väcker upprörda känslor och kontroversiella beslut. Leo kräver en ring på fingret om han inte ska sätta dit Will och Sonny för mordförsök.

Misstankar mot Gabi

Gabi Hernandez har intrigerat i månader för att övertyga alla om att Abigails identitetsstörning är tillbaka och nu har hon lyckats få sin forna väninna tvångsintagen på mentalsjukhus. Men samtidigt som Gabi njuter av segerns sötma, börjar misstankarna riktas mot henne. I dag blir hon först konfronterad av JJ, som är rasande över upptäckten att Gabi besökte hans syster på sjukhuset under falsk identitet. Gabi hävdar att hon bara gick dit av omtanke för Abigail och ville få henne att inse verkligheten – men istället blev hon överfallen av alter egot Gabby som försökte strypa henne. JJ förmodar att hon har rätt och ber om ursäkt för sina anklagelser. Han är bara stressad av situationen och knäckt över att hans syster har blivit fråntagen sina barn. Senare blir Gabi konfronterad av Kayla på sjukhuset. Doktorn går rakt på sak och ifrågasätter om Gabi använde receptet på sömntabletter för att droga hennes brorsdotter. Gabi låtsas bli förnärmad av anklagelserna och hoppas att Kayla inte tar upp det här med någon annan, med tanke på att läkemedelsrecept är konfidentiella.

En kyss som upprör

Rafe exploderar av ilska när han ser Ben kyssa Ciara utanför puben. Han särar på det kyssande paret bokstavligen och hotar Ben med våldsamma konsekvenser om han försöker kladda på hans styvdotter igen. Ciara protesterar och förklarar att hon ville bli kysst av Ben. Till skillnad från alla andra vet hon att han är en snäll och omtänksam man. Rafe påminner henne om Bens långa brottsregister, men Ciara är inte intresserad av hans varningar. När Rafe har gått, undrar Ben och Ciara hur de ska gå vidare. Båda två har känslor för varandra, men Ciara erkänner att hon samtidigt undrar om han verkligen låg bakom stugbranden som höll på att kosta henne livet. För att kunna gå vidare med deras relation måste hon kunna lita på honom till hundra procent. Ben lovar att hon kan det. Han tänker skaffa sig ett jobb och bostad och då går Ciara med på att dejta honom.

Hopes dilemma

Hope hamnar i ett svårt dilemma när Ted Laurent ber om hennes hjälp att skydda honom från sina fiender, i utbyte mot information som kan få Ben Weston dömd till fängelse och därmed bort från hennes dotter. Hope vägrar bryta mot lagen, men när Rafe ringer och berättar att han såg Ciara och Ben kyssas, kommer saken i ett annat läge. Hope inser att Teds erbjudande är det enda sättet för henne att rädda sin dotter från en seriemördare – och plötsligt blir beslutet väldigt enkelt.

Leos skarpa ultimatum

Leo fortsätter sin grymma utpressning mot Will och Sonny. Om inte Sonny håller sitt tidigare löfte att gifta sig med honom, kommer han att sätta dit båda två för mordförsök. “Mörkläggning är värre än brottet,” påtalar han, och målar upp en bild av allt han skulle säga i domstolen som tveklöst skulle leda till en fällande dom. Sonny ifrågasätter varför Leo vill gifta sig med en man som hatar honom. Pengar, makt och hämnd verkar vara faktorerna. När Sonny fortsätter vägra, konstaterar Leo att han kommer att förlora Will ändå – om de hamnar i fängelse. Han låter grabbarna smälta dilemmat och kräver ett besked i morgon bitti. Hur ska Will och Sonny ta sig ur den här situationen? □

Lämna en kommentar