TORSDAG 3 JANUARI, 2019 ・ Stefan kidnappar Gabi och hotar att sabotera hennes skönhet. Kate tvingas erkänna sina synder för Chad. Abigail har svårt för att förlåta sveket från sina nära och kära.

Gabi på rymmen?

Chad ber Rafe att komma till Kiriakis herrgård i dag – och arrestera sin syster. Rafe blir besviken när han får veta vad Gabi har gjort, men klandrar även sig själv för att han inte genomskådade henne tidigare. Till både hans och Chad förvåning verkar Gabi vara försvunnen nu och de förmodar att hon är på rymmen från lagen.

Gabi utan Chic?

I själva verket har hon blivit kidnappad av Stefan DiMera, som är ute efter hämnd. “Du jäklades med fel gringo loco, senorita” morrar han ilsket. Gabi erkänner utan omsvep att hon ville hämnas på honom. Hon lät honom bli fäst vid flickan som han trodde var sin dotter, för att sedan förlora henne. Och hon njöt av varenda sekund. Stefan erkänner att han å ena sidan är imponerad över Gabis taktik, men problemet med hämnd är att det blir till en ond cirkel. Nu är det hans tur att hämnas igen och han tänker inte vara nådig. Eftersom mord vore att gå över gränsen, nöjer han sig med tortyr och att ta ifrån henne det viktigaste hon har – sin skönhet! Stefan tar fram en glödande eldgaffel från den öppna spisen och hotar med att ge Gabi permanenta brännskador som kommer att bli en ständig påminnelse om vad hon har gjort. Ska Gabi förlora sin Chic? Se hur det här dramat slutar i dagens avsnitt!

Abbys besvikelse

Att glömma och förlåta är inte samma sak, vilket Abigail är noga med att poängtera i dagens avsnitt. Först för sin mamma, som ber om förlåtelse. Abby är grymt besviken över att hon blev misstrodd av sina nära och kära. Jennifer förklarar att hon gjorde allt för att rädda sin dotter. Förra gången sjukdomen tog över henne, reagerade Jennifer för sent och det vägrade hon göra igen. Därför kände hon sig tvungen att agera som hon gjorde. Senare gör Chad ett trevande försök mot försoning, men möts av kalla handen. “Du lät dem slita barnet från min famn direkt efter förlossningen och låsa in mig på psyket,” konstaterar hon besviket och anser att Chad borde ha vetat att hon var frisk. Han av alla människor borde ha vetat. Ja, vi måste faktiskt hålla med.

Kate tvingas erkänna

Kate får sina fiskar varma när Chad konfronterar henne i dag. Hon påstod sig ha hamnat i närkamp med “Gabby” utanför Kiriakis herrgård, men eftersom Gabi har erkänt att alltihop var en bluff, så innebär det även att Kate har ljugit. Kate tvingas erkänna att han har rätt, men skyller på att Gabi utpressade henne. Problemet blir att hon då måste erkänna med vad – att hon begick företagsspionage åt Stefan och även var utpressad av honom. “Jag hade inget val,” menar Kate, men Chad håller inte med. “Man har alltid ett val” och nu kräver han att Kate slutar lägga sig i hans liv. Kate går vidare till Stefan och berättar att Chad vet allt. Hon beklagar även att hon har förlorat Chads förtroende. “Han var som en son för mig och nu har jag nog förlorat honom.” Stefan vet förstås alltför väl hur det känns att förlora ett barn, vilket Kate inte tar någon större hänsyn till. Istället lämnar hon honom med ett stort avslöjande: “Din mors död var ingen olyckshändelse – och hon förtjänade det. Gott nytt år.” Ja, värre kan det väl knappast bli! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.