Evans pappa visar sig vara en välbekant skurk som är tillbaka i Salem för att hjälpa sin son och utkräva hämnd mot sina fiender!

Chock för tittarna

Dagens avsnitt bjuder på en stor överraskning när Evan träffar mannen som har hjälpt honom att ta hand om David på sistone – och det är ingen mindre än den ökände skurken Orpheus – hans pappa! Brock Kelly som spelar Evan beskriver avslöjandet som mäktigt. ”När Evan kommer till motellrummet och Orpheus vänder sig om sådär sakta och ondskefullt, tror jag att det kommer bli ganska effektfullt och chockerande för tittarna”, säger han till tidningen Soap Opera Digest.

Orpheus lurade döden

Precis som skådespelaren George DelHoyo berättar i intervjun här ovanför, kom Orpheus till Salem redan för 33 år sedan, när han kidnappade Marlena och tvingade henne att uppfostra hans två barn – som nu visar sig vara Evan och hans syster. Eftersom det var så länge sen, kände inte Marlena igen Evan när de träffades i samband med Bens avrättning. Senast vi såg Orpheus var för ett par år sedan när han, Clyde Weston och Xander rymde från fängelset och orsakade en massa kaos i Salem. Bland annat blev Marlena och Kayla instängda i träkistor som Orpheus tände eld på och det hade slutat illa om inte John och Steve hade dykt upp och räddat situationen. Orpheus blev skjuten när han bråkade med Steve om en pistol och han dödförklarades på plats, men nu visar det sig att ISA hjälpte honom att fejka sin död och han är tillbaka i Salem både för att hjälpa sin son och hämnas på sina fiender.

Pappa vet bäst

Relationen mellan far och son visar sig snabbt vara ”väldigt kall” förklarar Kelly vidare. ”Evan omfamnar inte killen när de träffas. Det finns en massa spänningar i luften eftersom de har varit åtskilda under Evans barndom och tonår.” Trots det valde Evan att be sin pappa om hjälp med David ”som en sista utväg, eftersom han inte hade några alternativ”, tillägger Kelly. ”Evan vänder sig alltid till sin pappa eftersom han är så driftig. Han söker upp honom när han har försatt sig i problem som han inte kan ta sig ur själv.” Orpheus bjuder på en kort förklaring till hur han undkom döden under sitt senaste besök i Salem. Sen börjar far och son planera hur de ska förhindra att Evan hamnar i fängelse och att han får behålla David själv. ”Evan behöver Orpheus eftersom han inte har några alternativ”, förklarar skådisen. ”Han är som en rabiessmittad hund som blivit trängd i ett hörn. Han vet inte vad han ska göra och han behöver sin pappas hjälp med att lösa det här.”

Steget före polisen

Ciara ger Ben en dålig nyhet i fängelset. Trots att Evan erkände sig skyldig till mordet på Jordan, anser domstolen att bevisen är ogiltiga. Ciara förmodar att hennes pojkväns dödsdom kommer att upphävas ändå. Senare uttrycker Clyde sin lättnad över att Bens avrättning kunde undvikas, men har en suspekt reaktion när han får veta Evans riktiga namn. Han berättar om sin relation till Orpheus och Ben börjar undra om hans pappa ligger bakom Jordans död, vilket Clyde förnekar. Samtidigt får Rafe, Eli och Lani ett anonymt tips och beger sig till motellet där Orpheus håller hus. De hittar Evan ensam i rummet och inte ett spår efter David eller någon medbrottsling. ”Evans pappa ligger många steg före alla andra eftersom han är tränad till det”, förklarar Kelly. ”Och han har lärt Evan att tänka några steg före också, så han lyckas förklara sig ur situationen.” Poliserna blir förvånade ”och irriterade över att inte hitta något och Rafe är förstås väldigt arg.” Evan hävdar att han inte vet var David finns. ”Rafe litar inte längre på ett ord som Evan säger. Den relationen är förstörd. Han och Rafe ryker ihop. Eftersom han adopterade David, anser Rafe att han är pappan och har rättigheter. Men Evan tycker att han är Davids pappa eftersom han fick barnet med Jordan. Båda två tycker att de har rätt och kommer att fortsätta bråka tills en av dem går under.”

Lämna en kommentar