MÅNDAG 15 APRIL 2019・Ted förklarar sin kärlek för Hope. Rafe ber Jordan att berätta vem barnets pappa är. Abe blir orolig för att Lani ska bli för fäst vid lille David. Jennifer blir chockad när Eve offentliggör att hon och Jack ska gifta sig.

Teds kärleksförklaring

Hope och Rafes äktenskap befinner sig i kris och i dagens avsnitt passar Ted Laurent på att lägga in en stöt. Hope sitter i baren på Doug’s Place med ett glas vin och försöker komma underfund med situationen, när Ted dyker upp och överraskar henne med en kyss. Den här gången är Hope inte lika snabb på att stöta bort honom och Ted ser sin chans att försöka övertyga henne med en kärleksförklaring. Han vet att hon är olycklig i äktenskapet med Rafe och tycker att det är dags att släppa sargen. “Jag är galet förälskad i dig”, erkänner han på både franska och engelska, och bevisar det genom att räkna upp alla små detaljer om henne som han har lagt märke till under tiden de har umgåtts. Han vet vad hon gillar, vad hon inte gillar och vad hon tror att hon inte gillar. Han känner Hope bättre än vad hon känner sig själv. Därför vet han att de skulle passa så bra tillsammans. “Jag vet att du har känslor för mig – jag kände det i vår kyss”, hävdar han och tillägger att han är beredd att vänta tills hon tillåter sig själv att komma till samma slutsats. Självsäker kille, den där Laurent!

Rafe blir pappa

Samtidigt kommer Rafe till mentalsjukhuset Bayview och ger Jordan en glad och en tråkig nyhet. Han har hittat hennes son David och tagit med honom till Salem – men tyvärr kan han inte överlämna henne till Jordan, med tanke på hennes psykiska ohälsa. Därför vill han veta vem pappan till barnet är, för att kolla om han kan ta hand om barnet. Jordan säger blankt nej och vill inte avslöja vem barnets pappa är. “Han kommer aldrig att finnas med i bilden.” Hennes bror Ben får inte heller komma i närheten av barnet, på grund av risken att han skulle föra Clydes arvssynder vidare. Det finns bara en person som Jordan litar på som vårdnadshavare åt hennes son – och det är Rafe. “Snälla säg att du tar hand om mitt barn”, vädjar hon. Svaret är förstås givet.

Vilka gifter sig?

Jack och Eves torgmöte drabbas av tekniska problem när Eve ska spela upp Tripps erkännande som bevisar att äktenskapet med Haley är en bluff. Filen verkar vara raderad. För att rädda situationen och inte göra åhörarna besvikna, gör Eve ett annat tillkännagivande istället – att hon och Jack ska gifta sig! Och till skillnad från Haleys äktenskap, så är deras äkta till hundra procent, precis som deras politik. Beskedet möts med jubel och hejarop från supportrarna och stor skeptism från Jennifer, som ifrågasätter varför Eve inte har någon förlovningsring på fingret. Eve flyttar snabbt över en ring från sin andra hand och hävdar att Jack gav henne den i går kväll när de förlovade sig. När mötet är över och lugnet har lagt sig, kan inte Jennifer låta bli att känna en stor uppgivenhet och besvikelse efter dagens besked. Har hon förlorat Jack för gott? Eve försöker lugna ner Claire, som är hysterisk över att hennes pojkväns bröllop med Haley fortfarande är planerat att gå av stapeln i morgon. Eve ber Claire att ha tålamod och lovar att allt ska ordna sig till slut, men tålamod är inte Claires starka sida… □

Lämna en kommentar