Den manlige barnskötaren Evan visar intresse för Sonny och äktenskapet med Will är hotat – men är han en ”skänk från ovan” eller för bra för att vara sann?

Evan den allsmäktige

Under det förlorade året som gått har Rafe Hernandez fått anpassa sig till ett nytt liv som ensamstående pappa åt lille David, efter att hans mamma Jordan hittades död. Att kombinera heltidsjobb som polis med pappalivet är inte lätt och därför har Rafe anlitat den manlige barnskötaren Evan för att hjälpa honom med David när han är på jobbet. ”Han är som en skänk från ovan”, berättar han för Sonny, som också har fått ett utökat ansvar för Arianna nu sedan Will har hamnat i fängelse.

En pedagogisk dröm

Evan verkar vara en riktig klippa och är fantastisk med barn. Det visar sig inte minst när Arianna blir retad av några jämnåriga pojkar i lekparken för att både hennes mamma och pappa har varit i fängelse och att ”hon förmodligen också kommer att bli kriminell.” Evan förklarar pedagogiskt för den ledsna flickan att pojkarna bara är avundsjuka för att hon vann över dem båda i skolans val till elevrådet. Enligt pojkarna borde inte en tjej vara chef över huvud taget, så Evan förklarar att han brukar få höra liknande kommentarer – att en man inte borde vara nanny, men det finns inga gränser för vad man kan bli. Själv älskar han att jobba med barn och är stolt över sitt yrke. Sonny blir förstås djupt berörd av Evans kloka resonemang och tackar tveklöst ja till hans erbjudande om hjälp med barnpassning. Men Evan verkar även ha andra avsikter, när han subtilt frågar om Sonny vill äta middag med honom på en japansk restaurang som nyligen har öppnat på torget. Tyvärr är Sonny tvungen att tacka nej eftersom han redan har andra planer, men det dröjer inte många dagar innan en dejt blir av ändå.

Vad händer nu?

Samtidigt som Sonny och Evan lär känna varandra bättre, avtjänar Will ett långt fängelsestraff – för mordet på sin svärmor Adrienne! Det låter förstås inte riktigt klokt och detaljer om vad som egentligen hände återstår att se, men redan nu kan vi konstatera att Sonny inte har haft det lätt det senaste året. Han har både fått sörja sin mammas död och förlika sig med faktumet att hon blev mördad av hans äkta hälft. Nu är Sonny sårbar och i behov av en trygg axel att luta sig mot – så Evans ankomst kunde inte komma mer lägligt. Under veckorna som följer kommer Sonny och Evan att träffas flera gånger, äta middag tillsammans och fira Thanksgiving – samtidigt som stackars Will i fängelset undrar varför hans man aldrig hälsar på. Kommer Evan att innebära dödsstöten för Will och Sonnys äktenskap?

Har vi setts förut?

Om Evan ser bekant ut, kan det bero på att skådisen Brock Kelly faktiskt har varit med i Days tidigare. 2006 spelade han Abbys första pojkvän Josh, som var barista på kafét där ungdomarna brukade träffas. Abby spelades då av Ashley Benson, som gästade talkshowen Conan O’Brien och berättade att hennes TV-kyss med Kelly i Days var hennes allra första kyss någonsin. Han var flera år äldre och hon beskrev kyssen som ”väldigt konstig” men ”intressant.” Vi hoppas att hon har återhämtat sig!

Lämna en kommentar