FREDAG 30 NOVEMBER, 2018 · Abigail blir besviken när Chad vägrar inse att hon blir tvångsvårdad på psyket helt i onödan. Will inser att hans farmor har varit falsk. Ben får ett nytt jobb och en ny bostad, medan Hope och Ted smider planer på att lura honom i en fälla.

Falsk farmor

Will och Sonny vet inte vad de ska tro när Leo Stark avslöjar att han stämde Sonny för sexuella trakasserier på uppdrag av Kate Roberts. Allt ingick i en stor kupp för att krossa affärskonkurrenten Titan. Men när Kates älskade styvson Chad tog över rollen som VD för bolaget, ville hon plötsligt dra tillbaka åtalet för att inte skada företaget. Därför blev Leo desperat och övertalade Sonny att gifta sig med honom – för att inte gå helt lottlös ur hela den mödosamma kuppen. Först vägrar Will tro att hans farmor skulle vara så falsk, men Sonny påpekar att det faktiskt vore rimligt. Medan Will går iväg för att konfrontera sin farmor, fortsätter Leo att utpressa Sonny och ger honom 24 timmar på sig att fatta det stora beslutet – ska han gifta sig med Leo, eller hamna i fängelse för mordförsök?

Har Gabi lyckats?

Rafe bjuder ut sin syster på lunch och försöker ta reda på om det finns någon sanning i Abigails anklagelser. Har Gabi iscensatt Abbys återfall för att hämnas? Gabi spelar förnärmad över att hennes bror ens överväger den galna teorin. Tror han att hon är ett monster? Samtidigt råkar Kate gå förbi, så Gabi ber henne bekräfta att hon blev överfallen av Abigails alter ego. Rafe tvingas inse att han hade fel och ber om ursäkt. Senare blir Kate förskräckt när Gabi berättar om sitt besök på Bayview där hon knuffade Abigail över gränsen till ett nervsammanbrott, för att försäkra sig om att hon förblir inlåst på mentalsjukhuset väldigt länge. Kate kräver att Gabi håller sitt löfte och avslöjar för Chad att han är pappan till Charlotte. Gabi har tänkt göra det, men utan att misstänkliggöra sig själv. Hon behöver en kopia av det riktiga DNA-provet som finns lagrat i sjukhusets system.

Ben får ett jobb

Ben försöker övertala Stefan att anställa honom som sin nya säkerhetschef. Stefan är aningens skeptisk till att anställa en seriemördare, men Ben övertygar honom med argument om sina kvalifikationer som utbrytarkung från psyket. En annan fördel är att alla fortfarande betraktar honom som den farlige Slipsmördaren, vilket skulle ha en avskräckande effekt på Stefans fiender. Till slut går Stefan med på att ge Ben en chans – och låta honom flytta in till DiMeras herrgård. Hans första uppdrag blir att leta rätt på advokaten Ted Laurent, som har rymt från sin fångenskap…

Hopes plan

…och numera gömmer sig i familjens Hortons stuga på Smith Island, tack vare en hemlig uppgörelse med Hope. I dag åker Hope dit och lämnar matvaror åt sin kumpan, som använder dem för att bjuda henne på en god middag. De kokar även ihop en plan för att lura fram ett erkännande från Ben, som går ut på att Ted ska ringa honom från en satellittelefon. Ödets ironi uppstår när Ben får samtalet från sin gamle advokat – som Stefan precis har gett honom i uppdrag att hitta.

Desperat vädjan

När Chad kommer till mentalsjukhuset Bayview för att besöka sin ex-fru känner han knappt igen henne. Både för att hon spelas av den nygamla skådisen nu, och för att hon inte vill se honom. “Försvinn härifrån,” kräver Abigail och anser att Chads svek är fullständigt oförlåtligt. Chad försöker nå fram till henne och förklarar att han inte såg någon annan utväg än tvångsvård. Abby blir rörd till tårar när han visar foton och videor på hennes barn och hon gör ett desperat försök att övertyga honom om att hon verkligen är mentalt frisk. Hon tvingar honom att se henne djupt i ögonen och inse att hon inte är någon annan än sig själv. “Ta mig härifrån,” vädjar hon förgäves. Chad vill inget hellre, men vidhåller ändå att hon behöver specialistvård för att integrera sina personligheter innan hon kan återvända hem till sin familj. En besviken Abby ropar på vakten och kräver att han tvingar Chad därifrån. Situationen känns helt hopplös och hon brister ut i gråt, men torkar sedan sina tårar och får en idé. Senare får Stefan veta att hans fru vill träffa honom och när han kommer till Bayview bemöter Abigail honom med orden “Älskling, det är jag… Gabby!” Ska Abby lyckas övertala Stefan att rädda henne från mentalsjukhuset genom att låtsas vara kvinnan i hans drömmar? Det får vi se nästa vecka när spänningen fortsätter! □

Lämna en kommentar