TISDAG 21 MAJ 2019・Will blir förvånad när han får veta vad som egentligen orsakar tumören. Brady gör en uppgörelse med Xander för att Nicole ska få skilsmässa. Sarah försöker övertala Nicole att förlåta Eric. Stefan ger Gabi nobben.

Tumörproblem

För någon vecka sen när Will fick veta att tumören i hans huvud inte är cancer, trodde han och Sonny att faran var över. Lite strålbehandling borde räcka för att den godartade tumören skulle minska i storlek och successivt försvinna. Men så har det inte blivit. Strålningen har ingen effekt alls och nu har Will börjat drabbas av minnesluckor igen. “Vad är det för fel på mig?” undrar han oroligt. Han får inga raka besked av Rex, men senare förklarar Kayla att hon har studerat hans fall mer ingående och dragit en oväntat slutsats. Den oförklarliga tumören verkar ha uppstått som en biverkning av Dr. Rolfs experimentella kom-ihåg-serum som Will behandlades med när han led av minnesförlust. Den galne vetenskapsmannen hade skrivit ner formeln i sin dagbok, men tyvärr är den på vift och det försvårar nu arbetet med att behandla Wills tumör.

Du kan ta honom

Eric bad Sarah att låta bli, men hon beger sig ändå till Nicoles hotellrum och försöker övertala henne att inte skuldbelägga Eric för sin dotters död. Nicole får ett utbrott och fräser att Eric, Sarah och hela hennes familj alla är svikare. De lovade att skydda hennes dotter, men brast i sitt ansvar. Nicole ifrågasätter även varför Sarah försvarar Eric så hängivet och misstänker att känslor har uppstått mellan dem. Sarah förnekar det bestämt eftersom hon ska gifta sig med Rex, men Nicole misstänker (helt korrekt) att Eric är mannen som hon egentligen vill ha. “Om du vill ha honom kan du ta honom”, fräser Nicole ilsket. Senare får Eric besök av en uppgiven Sarah, som erkänner att hon försökte prata förstånd med Nicole och misslyckades.

Deal or no deal

Xander går med på att lämna ifrån sig sin hållhake på Nicole och ge henne skilsmässa på ett villkor – att Brady avgår som Titans VD och utser honom till sin efterträdare. Brady förklarar att det är omöjligt, eftersom Victor måste godkänna valet av VD. Däremot kan Brady erbjuda Xander en annan chefsposition inom företaget som kommer att ge honom makt, förmåner och ett kontor med tjusig utsikt. Xander tvingas inse att han inte kan få ett bättre erbjudande, så det slutar med att herrarna skakar hand på saken. Men innan alla papper är skrivna, väljer Xander att behålla inspelningen med Nicoles mordbekännelse och låsa in den i säkert förvar bland sina andra utpressningsverktyg – bland annat Dr. Rolfs eftertraktade dagbok! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.