TORSDAG 16 MAJ 2019・Det är valdag i Salem och Jack försöker rädda sitt anseende efter att ha blivit utpekad som våldtäktsman. Claire blir desperat när Tripp försöker göra slut och bestämmer sig för att ge Eve inspelningen som avslöjar Haleys skenäktenskap.

Jack går på en nit

En spännande dag väntar i Salem – valdagen är äntligen här! Efter månader av livliga debatter, politiska skandaler och skenäktenskap är det dags att gå till valurnorna och lägga sin röst. ★ Men du behöver bara gå till vår Facebooksida för att rösta – inget röstkort behövs! Ska den sittande borgmästaren Abe Carver få fyra år till vid makten, eller blir det utmanaren Jack Deveraux som tar över? Båda kandidaterna drabbades av skandaler under den senaste debatten – när Abe anklagades för otrohet mot sin flickvän och Jacks mörka förflutna som våltäktsman kom upp till ytan. Nu gör Jack ett desperat försök att rädda sitt anseende genom att be våldtäktsoffret Kayla att skriva under ett uttalande där hon förlåter sin ex-make för den olyckliga incidenten 1988. “Den olyckliga incidenten?” utbrister Kayla irriterat när hon läser pappret som Jack ber henne att godkänna. “Du får det att låta som att du backade in bilen i ett träd.” Nej, de här dumheterna vägrar hon godkänna och hon är inte heller intresserad av att rädda Jacks valseger.

Envis tumör

Will hoppas få goda nyheter efter sin skallröntgen i dag. Har strålbehandlingen gjort att hjärntumören minskar? Tyvärr inte. Kayla tvingas konstatera att strålningen hittills inte har någon effekt alls på den envisa tumören. Will blir besviken, eftersom han upplever biverkningar på sistone som får honom att bete sig konstigt. “Du har alltid varit lite konstig”, säger Sonny skämtsamt och försöker skoja bort sin pojkväns oro, men senare verkar det som att Will även drabbas av minnesluckor.

Ett provocerande förslag

Claire är fortfarande förgrymmad efter att ha blivit vräkt från sitt hem och tvingats flytta in till sin farfars lyxiga herrgård. När Tripp kommer på besök hoppas hon att han har tagit sitt förnuft till fånga och vill rätta till den orättvisa situationen – men istället kräver han att få veta varför hon har rivit sönder hans och Haleys bröllopsfoto. Först försöker Claire förneka dådet, men när Tripp påtalar att det inte kan ha varit någon annan, erkänner Claire att hon fick ett litet utbrott. Är det så konstigt när hennes pojkvän har gift sig med en annan och vräkt henne från deras hem? När Tripp inser hur upprörd Claire egentligen är, föreslår han att hon bokar en tid hos sin mormor för lite terapi. Det förslaget får Claire att gå i taket fullständigt. Menar han att hon är galen? Tripp inser att han begär för mycket av sin flickvän, så kanske det vore bäst om de gick skilda vägar? När Claire inser att hon riskerar att förlora Tripp för gott, ändrar hon snabbt taktik och ber honom att inte lämna henne. Hon vägrar förlora honom också. “Särskilt till en subba som Haley Chen”, muttrar hon ilsket när Tripp har gått.

Claires desperata drag

Efter att Jacks våldtäkt blev offentlig och eftersom Kayla vägrar hjälpa dem ur den här situationen, inser Eve att de behöver något annat som garanterar deras valseger. Om de ändå kunde få bevis för att Haley Chen bara gifte sig med Tripp för att få uppehållstillstånd. “Det kan jag hjälpa till med”, erbjuder sig Claire och avslöjar att hon har en ny inspelning där hennes pojkvän erkänner hela sanningen. “Det här är svaret på bådas våra böner”, utbrister Eve lyckligt och övertalar Claire att ge henne inspelningen. På ett villkor – att Claires inblandning förblir hemlig och att Tripp inte hamnar i fängelse. “Jag vill ha tillbaka min pojkvän på heltid – inte besökstid”, poängterar Claire bestämt.

Det som kunde varit

JJ går till valbåset och lägger en röst på sin pappas motståndare, innan han går vidare till sjukhuset och har ett hemligt kärleksmöte med Haley. De fantiserar hur deras liv tillsammans hade blivit om hon inte var tvungen att gifta sig med hans kusin. Plötsligt dyker en hånfull Eve upp med inspelningen som garanterat kommer att förstöra Haleys liv. Kommer Haley att utvisas till Kina och vem vinner valet? Spännande avsnitt väntar! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.