TORSDAG 23 MAJ 2019・Valresultatet avslöjas och en oväntad vinnare utses till borgmästare. Hope blir avskedad från sitt jobb. Ciara tröstar en bedrövad Claire. Melinda förklarar varför hon tvingades undanhålla att hon är Haleys mamma.

Oväntat resultat

Mina vänner, vi har ett resultat. Ett valresultat. Enligt vår omröstning på Facebook skulle Abe vara den självklara vinnaren med hela 95% av rösterna, men i Salem ser resultatet annorlunda ut. Till allas förvåning heter den nya bogmästaren: Jack Deveraux! Valvinnarna själva tror knappt att det är sant när resultatet plingar till i mobiltelefonen. Jack ger sin fru en stor del av äran. “Jag hade aldrig klarat det här utan ditt stöd”, säger han – även om det nog är Eves lömska intriger som gav dem segern.

Hope får sparken

Nu väntar en spännande och orolig tid för Salem. Hur kommer livet att bli när Jack och Eve tar över makten? En fingervisning får vi ganska omgående när de träffar Hope på stan och avskedar henne från jobbet som polismästare. En upprörd Ted visar sin sympati genom att själv avgå från sin tjänst som åklagare. Synd, tycker Jack, men rycker på axlarna och förmodar att han säkert kan hitta en bättre ersättare. Nu har Hope förlorat både sitt jobb och äktenskap. Ted försöker muntra upp henne genom att bjuda på middag. Hope är mer intresserad av att dränka sina sorger med rödvin och blir snabbt berusad – och ett lätt offer för Teds oemotståndliga charm.

Pang i bygget

Claire är bedrövad efter att ha förlorat Tripp för gott och tar ut sin ilska över Maggies porslinsfigurer. Ciara dyker upp och hindrar sin väninna från att slå sönder hela herrgården. Claire berättar motvilligt vad som har hänt – att hon hjälpte Eve med kuppen mot Haley för att få henne utvisad. Till Claires förvåning väljer Ciara att vara förstående och inte döma henne. Det är inte konstigt att hon spårade ur efter den märkliga situationen som Tripp försatte henne i. Claire blir frestad att avslöja sin andra mörka hemlighet – att hon låg bakom stugbranden, men ångrar sig och tar istället emot en tröstande kram från väninnan som hon i hemlighet tänkte låta brinna till döds.

Farväl Amerika?

Haleys öde verkar helt avgjort. Ett flygplan väntar på att transportera henne tillbaka till sitt hemland Kina, som hon inte har sett sen hon var 13 år. Men först måste en familjehemlighet redas ut. Melinda erkänner att Haley inte är hennes syster, utan hennes dotter. Hon blev gravid i sin ungdom efter en förbjuden flirt med en man som tillhörde en högre social status. Hennes pappa skämdes och familjen bestämde att Melindas mamma skulle ta på sig rollen som gravid istället, medan Melinda tvingades gömma sig i nio månader tills barnet var fött. Sanningen skulle aldrig komma fram, men under rådande omständigheter klarar inte Melinda av att ljuga längre. Hon är Haleys mamma. Agent Trask klargör att den här nyheten inte förändrar situationen, eftersom Haley fortfarande föddes i Kina och har befunnit sig illegalt i Amerika. Efter ett snabbt och tårfyllt farväl återstår det bara att åka till flygplatsen. Men i sista sekunden gör JJ en desperat gärning som förändrar allt! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.