SKÅDISBYTE・Ny skådis tar över som Stefan O DiMera! ✓ Därför byts Stefan ut ✓ Lär känna Brandon Barash ✓ Relationen till “Belle”

Vikarien som stannar kvar

Om du hajade till över att Stefan O DiMera såg annorlunda ut i fredagens avsnitt så kommer förklaringen här. Brandon Barash har tagit över som Stefanos elake arvinge efter Tyler Christopher, som vi är vana vid att se i rollen. Enligt uppgift var Christopher tvungen att hastigt begära tjänstledigt från serien på grund av “personliga skäl” och Barash blev erbjuden att vikariera så länge. Tydligen gjorde han ett gott intryck, för det som skulle vara en tillfällig lösning har blivit permanent och nu är Barash här för att stanna. Barash gör sin debut i Days, men är ingen nykomling i såpornas värld. Han är mest känd för att ha spelat maffiasonen Johnny Zacchara i serien General Hospital och är därmed van vid att gestalta en såpaskurk. Så hur gick det till när han blev erbjuden rollen i Days? För tidningen Soap Opera Digest förklarar Barash att “Jag åt lunch med en vän när jag fick ett telefonsamtal från min agent som sa ‘Kan du infinna dig i Days of Our Lives-studion för att jobba i morgon?’ och jag sa ‘Det tror jag.’ Och det var så det gick till. Det var så enkelt.”

Stor arbetsbörda

Eftersom Stefan är en stor del av serien just nu, var Barash tvungen att dyka rakt in i handlingen från början. “Det var mycket begärt” erkänner han. “Jag minns att jag jobbade tre dagar och filmade sex avsnitt den första veckan, så två avsnitt per dag. Det var en chock. Jag menar, det var fyra år sen jag jobbade i det här tempot förut. Det var en omställning. Jag är van vid att ha sex till åtta sidor manus per dag, och här tror jag att jag hade mellan 20 och 30. Det var mycket, men gänget här är helt otroligt. Det är verkligen en speciell familj, så det gjorde det väldigt enkelt.”

Bekanta ansikten

Barash var inte alls bekant med sitt alter ego innan han fick rollen. “Jag visste absolut ingenting” erkänner han. “Jag läste sex sidorna manus som de gav mig och jag hade ett möte med Albert (Alarr – en av seriens producenter) dagen innan jag började. Jag hade skrivit ner en drös med frågor i ett block och vi bara skummade igenom allt. Det var en omställning att komma in i studion och säga namnen på alla dessa karaktärer som jag aldrig hade träffat, men det var väldigt kul.” Barash erkänner att han var nervös i början. “När jag väl fick ur mig den första repliken i den första scenen så släppte pressen helt plötsligt och det kändes väldigt lätt.” Det hjälpte även att han jobbade med en del bekanta ansikten. “Några av mina första scener var med Eric Martsolf (Brady) och Nadia (Bjorlin, Chloe). Vi har känt varandra i många år genom branschen och från alla PR-tillställningar som vi har gjort tillsammans.” En av hans nya kollegor erbjöd sitt stöd från början. “Med tanke på vad som pågick i handlingen när Tyler slutade och jag började, så var det Camila (Banus, Gabi) Vi kände inte varandra alls. Det var så kul att börja jobba med henne. Hon är en väldigt givande skådespelare. Om vi har turen att få göra tre omtagningar så kan jag ge henne nåt annorlunda varje gång och hon bara anpassar sig efter det. Det har verkligen varit ett nöje att jobba med henne.” Och de lärde känna varandra snabbt på flera sätt. “Jag kysste två kvinnor under de första dagarna. Det är snabba ryck som gäller i Salem” påpekar han sarkastiskt.

Stöd från ex-frun

Barash har även en annan anknytning till Days. Han var tidigare gift med Kirsten Storms – som spelade Belle i tonåren. Han är fortfarande god vän med sin ex-fru och Storms blev överlycklig när hon fick reda på hans nya jobb. “Jag berättade att jag skulle börja här och hon blev glad åt det. Vi jämförde historier om folk som hon kände och folk som jag träffade.” Och när han går runt i korridorerna och ser foton på väggarna blir han påmind om henne. “Då och då ser jag henne på gamla foton som jag aldrig har sett förut. Det är ganska kul” tillägger han. En annan bild som gjorde ett stort intryck på Barash var Stefano DiMeras porträtt som hänger i DiMeras vardagsrum. “Har man växt upp i Amerika så kan man inte undgå att känna igen den store Joe Mascolos ansikte. Så jag kom ut bland kulisserna och tänkte ‘Wow, den snubben är min pappa. Intressant och häftigt.’ Och man bara smälter det eftersom.”

Överraskningar väntar

Barash har längtat efter att hans scener ska börja sändas, eftersom Days filmar avsnitten sex månader i förväg. “Det är väldigt märkligt” säger han. “Min enda andra erfarenhet av eftermiddagssåpor är General Hospital och vi filmade fyra till sex veckor i förväg. Men det känns bra. Det känns som att folk har längtat efter att få se det.” Så vad kan vi förvänta oss av Barashs tolkning av Stefan? Så här svarar han: “Om du är bekant med mitt arbete så vet du att jag inte gillar att spela enformigt. Jag gillar att göra mina karaktärer så mångdimensionella som möjligt, så ni kommer att få se honom täcka hela spektrumet. Stundtals är han väldigt lättsam och komisk och andra gånger kan han vara väldigt mörk i sinnet. Det roliga är att fylla i alla nyanser däremellan. Du kommer aldrig riktigt veta vad du kan förvänta dig, vilket har varit väldigt kul. De lät mig köra mitt egna race från dag ett. Förvänta er det oförväntade.” □

4 kommentarer

  1. tycker inte om när skådespelare byttas ut på grund av att de ändra helt sitt utsende men samma namn tar tid att vänja sig med ett nytt anslkte

  2. Hej,
    Gillar inte bytet alls. Föredrog den ”gamla” Stefan

  3. Hej jag gillar inte heller den nya Stefan .

  4. Hej

    FY…. För den nya Stefan.. TYLER ÄR BÄST…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.