MATLAGNINGMary Beth Evans (Kayla) får sällskap i köket av Days-vänner som bjuder på sina favoriträtter. Först ut är Melissa Reeves (Jennifer) som visar hur hon lagar sin goda kycklingpaj!

“Det här är mitt favoritrecept när släkt och vänner kommer på besök! Så enkelt, mysigt och toppen året runt. Man kan göra kreativa dekorationer av pajskalet till alla evenemang. Alltid smaskigt också. Man kan göra små individuella pajer eller en stor med det här receptet. Ha så kul och njut.”

– Melissa Reeves (Jennifer)

Ingredienser (4 port)

  • Strimlat kött från en hel grillad kyckling
  • 4-5 dl blandade grönsaker (stjälkselleri, morötter, ärtor, potatis)
  • 1 dl mjölk
  • 80 g smör
  • 1 hackad gul lök
  • 0,8 dl (eller 5 msk) vetemjöl
  • ½ msk salt
  • svartpeppar
  • 4.5 dl kycklingbuljong
  • 1 förpackning smördeg eller pajdeg
  • Uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Smält smör i en gryta, tillsätt hackad lök och tillaga i ett par minuter.
  3. Rör i mjöl, salt och peppar.
  4. Tillsätt buljong och mjölk sakta under omrörning.
  5. Rör ner kyckling och blandade grönsaker.
  6. Skär ut smördegsark som är några centimeter större än skålen.
  7. Häll kycklinggrytan i individuella skålar, toppa med smördeg och tryck fast den i kanterna, samt pensla ytan med uppvispat ägg.
  8. Grädda i 30-40 minuter eller tills pajskalet är genomgräddat och gyllenbrunt.
  9. Låt svalna 15 minuter innan servering.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.