ONSDAG 19 DECEMBER, 2018 ・ Striden om Holly eskalerar efter ett gräl mellan Sarah och Chloe. Gabi drömmer en mardröm som riskerar att bli verklighet. Will exploderar av ilska när Leo antyder att han och Sonny har haft sex.

Inget morgonmys

En ny dag gryr i Salem och Sonny vaknar upp till en ny verklighet – gift med utpressaren Leo, som försöker tvinga på honom lite morgonmys. Sonny vägrar bestämt. Han är tvungen att spela lyckligt gift offentligt, men någon samlevnad i sängen kommer inte på fråga. Leo är inte heller välkommen till familjefrukosten, så han går ut på stan och köper julklappar åt sig själv istället – med Sonnys kreditkort. Wills ilska kokar över när han ser sin rival på torget och ger honom en rejäl smocka. Leo hotar med att anmäla honom för misshandel, men Sonny dyker upp och lyckas lugna ner situationen.

Gabis mardröm

Gabi vaknar från en mardröm som riskerar att bli verklighet. I drömmen dyker Eli och Lani upp och ifrågasätter vad som egentligen hände när Julie ramlade ner för trappan. De tror inte på Gabis bortförklaringar och för bort henne i handbojor – inför ögonen på sin dotter. Gabi vaknar kallsvettig och inser att hon måste förhindra en katastrof. En stund senare kommer Eli och Lani förbi för att ta hennes redogörelse, och precis som i mardrömmen verkar de inte helt övertygade om att Julies fall var en olyckshändelse. Gabi blir rörd till tårar när hennes dotter Arianna väljer att inte önska sig några julklappar i år – bara hon inte förlorar sin mamma igen.

Fiender blir vänner

Ciara och Claire inleder morgonen med bråk som vanligt, men får annat att tänka på när de nås av nyheten att farmor Julie (eller gammelfarmor i Ciaras fall) ligger medvetslös på sjukhuset och kämpar för sitt liv. Tjejerna bestämmer sig för att lägga ovänskapen åt sidan och fokusera på att be böner för sin favoritfarmor. Det kan behövas, för senare smyger Gabi in till rummet på sjukhuset för att försäkra sig om att Julie inte ska vakna och avslöja hennes intriger – genom kväva henne till döds med en kudde!

Och vänner blir fiender

Sarah besöker Chloe på klubben och försöker övertala henne att göra det rätta – strunta i det där gamla brevet från Nicole och låta Eric få vårdnaden om Holly, vilket var Nicoles uttryckliga önskan innan hon dog. Chloe blir irriterad över att Sarah lägger sig i en situation som hon inte har med att göra – och dessutom anklagar henne för att vara en olämplig förebild för barn. “Nu är jag övertygad om att Holly hör hemma hos mig,” fräser Chloe och klargör att hon tänker skaffa en advokat. Eric går därifrån med Sarah, som beklagar att hennes försök att hjälpa till gjorde mer skada än nytta. Eric lovar att han inte tänker ge upp och blir glad när han får veta att Sarah ska stanna i Salem och jobba på sjukhuset. De bestämmer sig för att hämta Holly och ta med henne till Erics nya lägenhet, men när de kommer till Kiriakis herrgård finns inte flickan där. Chloe har redan hämtat henne och smider storslagna planer på att bilda en familj med Parker och Holly. □

Lämna en kommentar