ONSDAG 15 MAJ 2019・Hollys död blir dödsstöten för Hope och Rafes äktenskap. Nicole lägger skulden på Eric, medan Victor och Maggie anklagar varandra.

Rafe förlorar allt

Ett barn har dött och nu är det dags att utse en syndabock. Det finns många kandidater att välja bland, men enligt Hope råder det inga tvivel om vem som bär ansvaret för Hollys död. Om Rafe inte hade trotsat hennes order och följt efter kidnapparen hade det här aldrig hänt. “Du är avstängd”, konstaterar hon sammanbitet, och menar alltså från sin jobb. Rafe tvingas överlämna sin polisbricka och tjänstevapen – och senare tar han även av sig vigselringen och slänger den i ravinen. Det här var dödsstöten för Hope och Rafes äktenskap.

Nicole ger Eric skulden

En bedrövad Nicole försöker hitta någon logik i det ofattbara. Hon kämpade sig tillbaka från döden för att återförenas med sin dotter – och nu är hennes dotter död istället. Eric lovade att ta hand om hennes dotter, så hur kunde han ge det ansvaret till Chloe? Eric förklarar hela situationen med brevet som dök upp, där Nicole uttryckte sin önskan att Chloe skulle bli Hollys vårdnadshavare i händelse av hennes död. Nicole skrev det i samband med att Xander tvingade henne att gifta sig med honom – som en garant för att han aldrig skulle få vårdnaden om barnet. Men hennes egentliga önskan var att Eric skulle ta hand om henne och hon anser att han har brutit sitt löfte. “Jag klandrar inte Chloe – jag klandrar dig”, ryter hon ilsket och lämnar Eric med en klump i magen.

Maggie frestad att dricka

Maggie skuldbelägger Victor för Hollys död. Om han inte hade vägrat låta Chloe och barnen flytta in hos dem, hade det här aldrig hänt. Victor håller inte med. Han erbjöd sig att ta hand om Maggies barnbarn – men inte slampan Chloe. För att göra saken ännu värre, vägrar Victor följa med Maggie hem från restaurangen. Han vill stanna och ta en till drink med Kate. En bedrövad Maggie tvingas åka hem ensam och sorgen blir så överväldigande att hon överväger att avbryta sin nykterhet och öppna spritskåpet!

Falsk trygghet

Samtidigt gratulerar skurkarna Xander och Ted varandra till en lyckad kupp. Allt gick inte som planerat, men resultatet är en framgång. “Holly mår bra och är på väg till sitt nya hem”, konstaterar Xander utan att förklara närmare vad han menar. Han vägrar även avslöja vem hans hemliga uppdragsgivare är som ligger bakom den här sadistiska komplotten. Senare går Teds önskedröm i uppfyllelse när han får veta att Hope har tagit Rafe ur tjänst och att deras äktenskap är över. Ted erbjuder förstås sitt stöd och låter Hope gråta ut i hans falska famn! □

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.