ONSDAG 29 JANUARI 2020 · Will gör en svår uppoffring för att Sonny ska kunna gå vidare med livet. Clyde förbannar Ben för sitt svek. Xander hotar med att ge Ciara sparken. En ny gärningsman pekas ut för balkongknuffen.

Ett ledsamt farväl

När Will dömdes till ett långt fängelsestraff för att ha orsakat sin svärmors död, visste han att Sonny behövde tid att sörja och bad honom därför att inte besöka honom i fängelset mer. Sedan dess har makarna inte haft någon kontakt. Men när Will får veta att hans make har kysst en annan man, ber han om ett möte ändå och förbereder sig på att det kommer att bli deras sista. Sonny lovar att kyssen inte betydde något. ”Evan vet att vi är gifta och det kommer aldrig att förändras”, bedyrar han. Men Will tror att det kanske borde göra det. Bara för att han måste leva resten av sitt liv i fängelse betyder inte det att Sonny måste göra det på utsidan. Han älskar honom för mycket för att tillåta det och därför föreslår han skilsmässa. ”Låt oss älska minnet av oss och det vi var”, föreslår han. Sonny blir djupt sårad av Wills beslut, men inser att han måste ta farväl av sitt livs kärlek. Samtidigt har Evan precis lovat Kate att han ska respektera Sonnys äktenskap och att de bara är vänner, men senare träffar han Sonny i parken och får beskedet som förändrar allt – ”Mitt äktenskap är över.”

Varför begär Will skilsmässa? Chandler Massey (Will) förklarar beslutet: ”De kommer aldrig att kunna släppa det Will gjorde. Man kan inte komma tillbaka efter det. Will kommer att vara inlåst länge och han vill att Sonny ska vara lycklig och gå vidare. Han känner att så länge de är gifta så kommer inte Sonny att kunna leva sitt liv.”
(Från Soap Opera Digest)

Xander anar oråd

Ciara hamnar i trubbel när Xander upptäcker att någon har bytt hans värdefulla plåtväska mot en kopia. ”Du råkar inte veta något om det?” undrar han och spänner ögonen i Ciara, som darrar av skräck. Han minns att Ciara befunnit sig ensam på hans kontor förut och han vet att hon borrade upp en låst väska i herrgården härom dagen. Är hon en mullvad som jobbar åt fienden? Ciara nekar till alla anklagelser, men Xander litar inte på henne och hotar med att ge henne sparken. Sen inser han att Victor aldrig skulle gå med på det, så Ciara får behålla sitt jobb på ett villkor – att hon tar med sig sin väska till jobbet i morgon så att Xander får inspektera den.

Gina kommer undan

”Hope” drar en lättnadens suck när analysen av övervakningsfilmen visar att det var Dr. Rolf som knuffade Jennifer från balkongen. Men hur är det möjligt? Gina vet ju att det var hon. Det visar sig att Stefano kom till hennes undsättning och utövade utpressning mot Chads tekniker för att mörka sanningen. Nu är Dr. Rolf misstänkt för mordförsök, medan Gina kan pusta ut. Men samtidigt växer Rafes misstänksamhet mot sin ex-fru. Det är tydligt att Hope beter sig märkligt och han bestämmer sig för att gå till botten med vad som pågår!

Nästa avsnitt
✓ Lani och Kristen smider en plan för att ta tillbaka sina liv.
✓ Julie tar hand om JJ när han har abstinenser.
✓ Chad konfronterar Kate angående Stefano.
✓ Marlena ger John ett ultimatum när det gäller Hope.

Lämna en kommentar